Intervet ponovno okupio hrvatske kolege koji rade u području zdravlja goveda.


17 srpanj 2011

Hrvatska podružnica jedne od najjačih svjetskih veterinarsko farmaceutskih industrija Intervet International BV od nedavno poznati i kao MSD Animal Health uvijek je imala u cilju kolegama na terenu biti partner i tehnička podrška. Tako je nakon organizacije izuzetno hvaljenog i uspješnog 1. Regionalnog Bujatričkog Simpozija koncem 2010. u Vukovaru, organizirala još jedno stručno savjetovanje o respiratornim bolestima goveda te o pravovremenoj zaštiti od najčešćih uzročnika respiratornih bolesti u govedarstvu (RSV, PI3, M.haemolytica i ZRG/IBR) u Osijeku 14.4.2011. Preko 60 veterinara ne samo iz Slavonije IMG-news-i Baranje nego i iz središnje Hrvatske pratilo je izlaganja mr.sc.Darka Grahovca, dr.vet.med., MBA, Vedrane Bertol,dr.vet.med. i Tihomira Gorše, dr.vet.med., a gost predavač je bio i prof.dr.sc. Mirko Lojkić, dr.vet.med. iz Zagreba, koji je govorio o problemu Zaraznog rinotraheitisa goveda, i kolike štete nanosi i sama prisutnost virusa u uzgoju(pobačaji, pad mliječnosti…) bez da životinje pokazuju vidljive znakove bolesti dišnog sustava.
Zaključno nakon predavanja kolege su konačno dočekale da na hrvatsko tržište dođe najprihvatljivija kombinacija vakcina Bovilis IBR marker i Bovilis Bovipast RSP u području govedarstva koja osim što pokriva široki spektar najčešćih bolesti od kojih se štite životinje umanjuje izlučivanje uzročnika kod latentno inficiranih životinja, ova kombinacija pruža i visoki prag zaštite koja se može konačno i po prvi puta dijagnostički razlikovati-odnosno utvrditi da li je životinja oboljela/preboljela ZRG/IBR ili je stekla imunološki odgovor cijepljenjem provjerenom markiranom vakcinom.
Kako su pozitivne reakcije kolega na ovaj vid suradnje početkom jeseni očekuje se organizacija predavanje sa poznatim međunarodno renomiranim predavačima.