Intervet SPAH 14.10.2010. uspješno je organizirao 1.Regionalni Bujatrički Simpozij u Vukovaru


14 listopad 2010

14.listopada organizirali smo Prvi regionalni bujatrički simpozij u Vukovaru, što je samo jedan od segmenata našeg rada na terenu, posjeta kolega i pružanja tehničke podrške, a sve sa ciljem da našim partnerima, terenskim veterinarima pružimo najbolje proizvode i usluge.

Intervet/Schering-Plough Animal Health već dugi niz godina razvija partnerske odnose sa svojim klijentima, veterinarima pružajući najbolje proizvode, programe i usluge. Stoga je jedan od važnijih ciljeva bio i organizacija Prvog regionalnog bujatričkog simpozija u Vukovaru, održanog 14.10.2010.

Article-pic 1

Govedarstvo je jedan od najvažnijih područja zdravlja životinja na području naše regije, te je i naš cilj kolegama veterinarima u govedarskom sektoru pružiti najbolji izbor proizvoda i programa u prevenciji, metafilaksi i terapiji njihovih pacijenata. Ovim Simpozijem pokušali smo započeti jedan niz edukacija upravo za te kolege. Zadovoljni smo što se odazvalo čak 120 kolega ne samo iz Hrvatske, nego i iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Prvi simpozij obuhvatio je nekoliko tema:
a. LPT (Lung Protection Therapy) platformu odnosno zaštitu zdravlja respiratornog sustava goveda: Resflor

gdje je predstavljeni naš Resflorkao najbolji odabir u liječenju plućnih infekcija zbog kombinacije NSPUL i antibiotika širokog spektra pružajući najbrži odgovor u LPT terapiji i Nuflor kao ključ preventivne terapije u uzgojima sa većom incidencijom bolesti.

b. Upravljanje estrusom upotrebom GnRH (Gonadotropin-relizing Hormon): Receptal

U ovom dijelu programa predstavljena su nova terenska saznanja u kontroli estrusa i važnosti odabira upravo Receptala.c. Neonatalno zdravlje:

Pravovremenom prevencijom vakcinom Rotavec Corona i/ili Bovilis Bovipast RSP i dobrim kolostralnim anagementom pojedine farme uspjele su se riješiti velikih gubitaka zbog uginuća, bolesti ili slabog prirasta teladi. BovilisRotovec
d. Mastitisi-terapija i preventiva
Cobacton
Mastitisi nose ključan dio infekcija, ali i financijskih gubitaka u mliječnom govedarstvu.Stoga je važno i terapiju odmah započeti u potpunosti kako bi se spriječili mogući recidivi. U tom segmentu je predstavljena kombinirana terapija Cobactanom 2,5% inj.otopinom i injektorima Cobactan LC
DSC00651Gost predavač bila je Monika Ptaszynska, Global Marketing and Technical stručnjak u reprodukciji i zdravlju mliječne žlijezde, koja je oduševila sve sudionike svojim predavanjima iz reprodukcije i neonatalnog zdravlja stada. Monika je jedan od vodećih i svjetski priznatih stručnjaka u području reprodukcije te su rasprave nakon njenih predavanja bile vrlo aktivne i potegle su teme za buduća predavanja.

Artcle-pic 2

Sudionici simpozija bili su oduševljeni temama i predavačima kako tijekom predavanja tako i iznesenim mišljenjima tijekom kasnijih sastanaka, mejlova i telefonskih razgovora nakon simpozija. Stoga smo odlučili nastaviti susrete i edukaciju za kolege kako u govedarstvu tako i u drugim segmentima veterine.
Do idućeg simpozja,
Vaš Intervet SPAH tim Hrvatska.

Kliknite ovdje za više slika